Naar hoofdinhoud
6 maart 2023

Filmavond voor ouders van meer- en hoogbegaafde leerlingen én leerkrachten

Op 14 maart 2023 organiseert het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid van 19:00-21:00 uur weer een filmavond voor ouders van meer- en hoogbegaafde leerlingen en leerkachten.

We gaan deze avond een film draaien en hier samen naar kijken en er vervolgens samen over in gesprek.
Welke film het precies wordt, dat komt nog hier in de beschrijving te staan, evenals een aanmeldformulier. Uiteraard wel een film waarbij het gaat over HB.

We gaan deze avond de film Brammetje Baas draaien en hier samen naar kijken en er vervolgens samen over in gesprek.

Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/S9j29ZQrdA5NJJ2H8

Programma
19.00 uur: de zaal gaat open
19.15 uur: We draaien de film ‘Brammetje Baas’
20.30 uur: we gaan met elkaar in gesprek over wat ons heeft geraakt in de film
21.15 uur: de zaal gaat sluiten

Waarom deze film?
Het is een film over een slim jongetje. Toen de film uitkwam werd er aangegeven dat het gaat om een jongetje met ADHD. Toen ik de film zag, zag ik vooral (hoog)begaafdheid. Sindsdien heb ik de trailer van de film in bijna iedere training die ik gaf laten zien aan leerkrachten. Ook heb ik de film gedraaid in vele groepen kinderen. Elke keer weer raakt de film mij!
En van het begin af aan was er de wens om deze film eens te bekijken met ouders en leerkrachten. Juist omdat er zo mooi een beeld vanuit beide kanten te zien is. Hoe mooi om hier op een positieve manier met elkaar over in gesprek te kunnen gaan; kijkend vanuit thuis én school.
Het is een prachtige film om ook met kinderen te bekijken, maar op deze avond kijken we de film met ouders en leerkrachten. Daarna kunnen jullie deze film uiteraard ook met jullie kinderen bekijken.

Waar is het?
Kenniscentrum HB:
Boven de Trimaran;
Gabriël Metsulaan 36
1816 EP Alkmaar