Naar hoofdinhoud
1 september 2021

Project Hands-On!

Het project Hands-On! is ook dit schooljaar weer goed van start gegaan. Voor het vierde jaar op rij zijn leerlingen uit groep acht van de verschillende Langedijker basisscholen aangemeld voor dit bijzondere project.

De leerlingen, die als uitstroomperspectief praktijkonderwijs of basisberoepsonderwijs/kader beroepsonderwijs hebben, komen één dag in de week bij elkaar om op een praktische manier te leren. Tijdens de 16 lesdagen van het project, gaan ze op bezoek bij bedrijven en middelbare scholen in de regio. Zo komen ze er niet alleen achter wat ze leuk vinden en waar ze wellicht goed in zijn, maar ook dat er andere manieren zijn om met de theorie in aanmerking te komen. Het blijft zo vaak veel beter hangen!

Dit schooljaar mochten de leerlingen o.a. ‘bloementaartjes’ maken bij Bloembinderij Spaansen, brachten ze een bezoek tot boven in de kap van de Twuyvermolen en zijn ze begonnen met een cursus fotografie. Binnenkort wordt er een bezoek gebracht aan praktijkschool Focus, het Clusius College in Heerhugowaard en vakcollege PCC Oosterhout in Alkmaar.

Geweldig interessant allemaal!